At finde en kæreste, der ikke har et handicap

Tænk over overskriften på denne blog. Dét at finde en kæreste uden et handicap når man selv har et: hvad tænker du om det?

Det er min erfaring, at der overordnet set findes tre forskellige holdninger blandt mennesker med et handicap:

– Det er ikke muligt ingen vil have en kæreste, der er handicappet
Denne holdning vil typisk bunde i den klassiske lavt-selvværds-overbevisning at Jeg er forkert og ikke værd at elske, fordi jeg har et handicap. Hvis du falder inden for denne kategori, så husk hvad jeg skrev i en tidligere blog: Du er ikke mindre værd, pga. dit handicap. Tænk over, hvad du kan bringe med ind i et forhold på baggrund af den person, du er i stedet for at tænke, at ingen gider dig, på grund af dine begrænsninger. Det er simpelthen spild af liv at prøve at leve op til dem, for hvem det er et problem, at du har et handicap. Så lad være :-) Husk desuden, at andre mennesker ofte ikke har en lige så negativ holdning til dit handicap, som du måske tror. Dét er i hvert fald min erfaring.

Jeg SKAL have en kæreste, der ikke er handicappet jeg vil da ikke selv have en kæreste, der har et handicap!
Det der med at have et handicap det er da ikke sexet! Jeg indrømmer, at denne holdning har været den, der har domineret mit syn på dét at få en kæreste. Jeg har tænkt, at en normaltseende kæreste kunne være min billet til de normales verden. Denne holdning bunder også i en holdning til en selv om, at man ikke er god nok; at man har brug for én, der kan gøre én god nok i kraft af ikke at have et handicap. Denne person bliver et bevis på, at man er normal nok. Hvis du falder inde for denne kategori, vil jeg igen opfordre til at huske på dine styrker frem for dine begrænsninger. Hvad har du af gode ting at byde ind med i et forhold og hvad skal der til, for at du har det godt? Er det i virkeligheden så vigtigt, om en kæreste har et handicap?

– Selvfølgelig er det muligt, jeg er en god (og tiltrækkende) person.
Denne holdning er netop, hvad der er det ideelle at bevæge sig henimod. I et forhold er det vigtigt, hvordan man er som person. Det er kemien, der tæller. Vi har alle sammen begrænsninger og selvom en partner måske vil skulle hjælpe dig med et par praktiske ting pga. dit handicap, så behøver det ikke betyde, I ikke er ligeværdige. Du kan helt sikkert gøre noget andet for din partner.

Min opfordring til dig er samlet set at fokusere på dine styrker (som du kan huske fra første blog!), samt på, hvad du kan give i et forhold, frem for hvad du mangler. Dette er i virkeligheden et råd, der gælder alle mennesker. Mange af os kan blive bedre til at fokusere mere på vores styrker frem for vores svagheder.

Dernæst er det virkelig vigtigt, at du finder en, der er ligeglad med, at du har et handicap. Du kan ikke lave det om, og det vil være en umulig kamp at prøve at lade som om, det ikke eksisterer. En sidste ting er, at vi ofte tiltrækker dét, vi udstråler. Hvis du går ud i verden med et smil, så møder du mange flere smil, og du vil virke mere tiltrækkende på alle både dem med handicap og dem uden.

Tænk over de forhold, du har haft. Hvordan har de været? Hvad har føltes godt, og har du været tro mod dig selv? Uanset om du har erfaringer med forhold eller ej, så tænk over, hvad du kan give, og hvad du vil have. Så er der større chance for, at du bliver rigtigt lykkelig :)

Held og lykke med kærligheden :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *